Jump to content

BruceShatter

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BruceShatter

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. AAAHhhhhhhrgh!!!! Thanks for pointing that out! I read about this material thing but thought that this is only important for the scene, not the model editor. Stupid me, and if I think about it, the standard softimage man comes with an applied material that was imported into LW and made it work. How could I have missed that? I feel so stupid right now ... Thanks again, very kind! edit: I read this shadow rig thing is very common for exporting animations to game engines because Softimage has a very sophisticated rigging system which I think can not be exportet with fbx. But I will try if I could skip this to work with LW. That would indeed be more practical.
  2. With further investigation I managed to create one scenario which seems to work. (Sorry for all these ugly rigs and animations, they are just fast setups for testing the workflow. ) Unfortunately I can only achieve this with the standard Softimage man and the auto biped setup. I analysed this and tried to recreate with the exact same properties, values, export settings et cetera but nothing seems to work properly. LW just receives no animation with all the tests I did. I will try to find out what the important circumstances are that break the hole fbx workflow in Leadwerks, but I would appreciate any help, hint or user experience. I think its quiet strange that all of these work in other packages via fbx import but not in LW3. Thanks.
  3. So, here we go: http://s000.tinyupload.com/?file_id=98428356472495770713 The zip includes two fbx files. It's the same model, slightly different shadow rigs with animations, both don't work for me in LW but open fine in MODO and Softimage. I really appreciate the help, getting my animated characters to Leadwerks is crucial for the personal project I started. Is there maybe another format that can be imported to LW or just fbx?
  4. Hi, okay cool, I'll upload the models when I come home, thanks in advance. In the first setup I placed the bones by myself without mirroring, the second setup (the man) is just some automated Softimage process. I can't say what happens under the hood, but the rig doesn't have inverted scalings or something like this if you mean that. Is it possible to import Collada dae aswell? I thought LW just supports fbx for importing geometry.
  5. Hi, good idea but all vertices have weights, I checked that. What I find strange is that LW3 receives animations in the second case (the man) but not in my other tests (like the one I posted first). It's basically the same technique, exported with the same settings. Are there any known specifications the Leadwerks input needs?
  6. I gave it another try with standard XSI man, bipded guide with shadow rig and same workflow as above. Well ... it somehow worked. I really have no idea. But the animations are there, somehow. Same FBX export settings as above ...
  7. Hello Leadwerks Forum, I'm new here and I am aware that animations in fbx have been discussed ( a lot ) before in several threads but all the topics I found are not directly related to my problem. Trying and testing around for two days now makes me feel that I won't find an answer by myself. I am using Softimage 2015 to create rigs and animations for models that I want to import to Leadwerks (3.4 Indie Version) . First I create a rig with bones for animating my mesh. Then I create a shadow rig (just null objects) and then envelope and weight the mesh to this shadow rig. After animating the bones I plot all transforms on the shadow rig (Every null has now a key with SRT on every Frame), remove my constrains and delete the original bones. The animation still works, the mesh follows the shadow rig. If I export this and open it in Modo or again in XSI, everything works just fine. However, when I import it to Leadwerks and open the model editor, I see the timeline and the hierarchy, but no animation is showing up. Here the FBX Export Settings. Is there a preferred Version or is the actual 7.4 okay? Does anyone have a clue whats going on? Am I missing something? I tried all versions and all kinds of different settings, nothing seems to work. There is always just the mdl with no applied transformations in the editor. I will appreciate any help. Thanks!
×
×
  • Create New...