Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Blender Animation -> Leadwerks


apamment

Recommended Posts

Hi,

 

I just recently bought Leadwerks Engine and am trying to make an animated object in blender and import it into leadwerks (I have no previous experience making animations in blender).

 

I've gotten the animation working in blender (it's an ankh that bounces up and down and spins around), I used one bone (though I also tried without bones). I can import it into Leadwerks, but the Armature and bone is missing, and there is nothing on the animation tab. It seems to just export it (using the blender -> leadwerks exporter) with the model oriented as it was when I hit export.

 

I've also tried the fbx exporter but gotten nowhere with that.

 

I've attached the blender file. Oh and I am using Linux.

 

Thanks,

Andrew

ankh.blend.zip

Link to post

I couldn't get the fbx exporter in blender to work at all,

 

Converting "ankh.fbx"...
Input: /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.fbx
Output: /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
FBX: Initializing scene...
FBX: File version: 7.4.0
FBX: Importing scene...
FBX: found animation: Scene, fps: 24.000, start: 0.0417, end: 1.6667, length: 1.6250
MDL: total leaf bones pruned: 1
MDL: total vertices: 0, total faces: 0
MDL: exporting as static mesh
Conversion: success
Converting "ankh.fbm/ankh.png"...
waiting for file...

...

waiting for file...
Error: File open by another program.
Converting "ankh.fbm/ankh.png"...
waiting for file...

...

waiting for file...
Error: File open by another program.
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".

Link to post

I couldn't get the fbx exporter in blender to work at all,

 

Converting "ankh.fbx"...
Input: /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.fbx
Output: /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
FBX: Initializing scene...
FBX: File version: 7.4.0
FBX: Importing scene...
FBX: found animation: Scene, fps: 24.000, start: 0.0417, end: 1.6667, length: 1.6250
MDL: total leaf bones pruned: 1
MDL: total vertices: 0, total faces: 0
MDL: exporting as static mesh
Conversion: success
Converting "ankh.fbm/ankh.png"...
waiting for file...

...

waiting for file...
Error: File open by another program.
Converting "ankh.fbm/ankh.png"...
waiting for file...

...

waiting for file...
Error: File open by another program.
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".
Failed to load thumbnail 6 for /home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl
Loading model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Unknown chunk in model file.
Deleting model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl"
Error: Failed to load model "/home/andrew/Documents/Leadwerks/Projects/Cultstorm3/ankh.mdl".

 

it says you have it open in another program.

Link to post

Yes, but I don't. I managed to work around that (it was just for the texture),

 

I upgraded my blender version, and rearranged my hierarchy and added an amature modifier (i think this did it) and it seems to have exported ok with the animation intact.

Link to post

I tested and it can't work, as the armature has one bone only, and lamp with camera objects was in keyframe instead of bones.

 

Make a system that works instead like on picture.

 

I provided a working Blender working example , it's dirty made and animated, it's purpose is just to show a working system.

post-3271-0-88090600-1425166498_thumb.jpg

ankh.zip

  • Thanks 1
Link to post

Well I don't know how I got the ankh to work then, but it's working.

 

Now I'm having problems with another model i've made... it has multiple materials, but I also tried it with one material. I tried to make multiple animations, in the end I combined them into one animation, but the same problem persists.. most of the frames are invisible, and some of the frames have parts of the model.

 

post-14301-0-16476000-1425359495_thumb.png

 

man.zip

Link to post

Perhaps LE3 manual should have Blender FBX export settings screenshots and tutorial, because it's borring to repeat it each time.

 

You are doing it in the wrong way; i exported it directly from Blender and imported it and it was working with no problem.

 

When you export :

select both model and armature in Blender, choose Export FBX and use these settings (the working MDL is in the zip).

man.zip

post-3271-0-59998100-1425368721_thumb.jpg

Link to post

Well I don't know how I got the ankh to work then, but it's working.

 

Now I'm having problems with another model i've made... it has multiple materials, but I also tried it with one material. I tried to make multiple animations, in the end I combined them into one animation, but the same problem persists.. most of the frames are invisible, and some of the frames have parts of the model.

 

post-14301-0-16476000-1425359495_thumb.png

 

man.zip

 

If this is on linux what your seeing is to be expected, the bug will hopefully be fixed in the not too distant future

Link to post

Are you using Linux or Windows version? I guess the linux version the model previewer is just messed up.

 

I followed your instructions exactly and got a model that worked, except it was completely black.

 

I tried to reset the materials (just selecting the same ones again) and saved it, and now I am left with just a leg.

 

post-14301-0-39839700-1425372588_thumb.jpg

 

I reimported it, and got a full black model. So I tried setting up the animation sequences, and when I saved it again I just got a leg.

Link to post
  • 1 month later...
  • 5 months later...

I also have this issue on linux.

 

I have found a workaround, that makes all the faces appear,( by searching the animation in the Ladwerks Model editor and finding a frame where all the faces are shown and then saving.)

This is a huge setback in my project. I can't continue if i cant make animations work.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Facebook Twitter Youtube Github Steam
×
×
  • Create New...