Jump to content
  • 0
Mr.Wolfas

player mass error

Question

hello. I'm creating my first game, so I'm like a noob in here. I geting error: Player mass should be greaten than 0. but I set my player mass to 10. I tried to rise it up, but it doesn't work. I tried to delete player and player.lua script, then go to project manager and update my game, but that doesn,t help at all. I was trying to make my player climb up the ladders( I folowed youtube video), but it was unsuccessful. So I deleted all things and start to do something like a elevator. then I created it, I pressed debug button. but I get that error. I trying to fix almost few hours. please help my and I'm sorry for my english misstakes.

 

I hope picture will help

Ekrano kopija (9).png

Share this post


Link to post

57 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

That is not bad Idea, but it's very dangerous. Because if other peoples will be able to open it. Some of them can be bad. And just steal my map. I don't say my map is very good, but you know I worked a lot on it. And ofcourse I can upload only 5 MB

Share this post


Link to post
  • 0

That is ridiculous! In my game I can't debug game, because I'm geting player mass error. But if I open empty map, all things is working. If I will start use another game engine, maybe here is a way to move my game to another game engine? Because I am so tired of leadwerks. I payed moneys and something gone wrong. Maybe other program will not crash. So if here is a way, I really wanna go that way.

Share this post


Link to post
  • 0

Sorry to say that but your map is a mess, it has more errors than the engine is complaining. To make it proper you need to do the most stuff again anyway. If I look at the screenshots, you made a lot of mistakes that should be corrected. You overlapping your brushes everywhere, you not textured them correctly, you probably made wrong carving operations what cause access violation and yeah coding, I´m bad at coding so I stick to do making minimal changes. I had this mass error as well but I really cant remember what I did to solve it. I invested 200 hours in my first map and I think today its a big pile of mistakes and errors. I made much better stuff since I quit working on that, so maybe you see it as a learing experience and make a new project. you can export your terrain and load it into your new project. so you dont need to do this again. you can also save some of your structures as prefabs and place it on the new project.

I dont think you can transfer this into another engine.

Share this post


Link to post
  • 0

yeah you are right. I just try to learn how to use Leadwerks. This is my first project and I mess it up. Shame on me. I will try again. Thank you.

Share this post


Link to post
  • 0

I´m sure everyone had this problem at the beginning. So use the things you learnt and do it better there is nothing to shame for. I make a video tomorrow on how to make better maps. I messed my first map up es well, for me it was the door coding. I wanted doors, so I took this door script from workshop and changed stuff in the main.lua, in the fpsplayer.lua. In the end, nothing worked anymore and I had 10 fps. So I gave up on that. Sounds familiar, doesnt it? =)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...