Jump to content
GorzenDev

[SOLVED] Editor viewport unable to move camera

Recommended Posts

Turning/Moving the camera in the perspective viewport stopped working for some reason.
It whas working fine yesterday.

This is using leadwerks 4.4.

The things that do work is:
Panning/Zooming (scroll wheel).

The things that dont work anymore:
Moving (ASWD).
Up/Down (QE).
Panning (Arrow Keys).

Is this a bug or did i accidentally change a option somewhere? (i've tried changing some options in config but no changes)

Share this post


Link to post

High-resolution mouse with Nvidia driver you haven't updated in a while?

Share this post


Link to post

I just had this issue myself tonight- only way I was able to resolve was to reboot my pc. Restarting the editor from steam, updating from 4.4 to 4.5 beta, and restarting steam then the editor did not resolve the issue. Rebooted and all is well.

Share this post


Link to post

after updating nvidia the issue still persists.

rebooting/restarting steam/pc did not fix the issue.
so im guessing updating to 4.5 is the only way to fix.

Share this post


Link to post

I would opt into the beta but nothing has changed here that would cause such behavior.  And by your own description it was working one day and then the next day it stopped working.

Share this post


Link to post

I'm baffled as to where the problem may lay, like you said nothing has changed either in LE or on my PC.

I'm also reluctant to opt into beta and rather wait for stable release, as in my opinion developing a game with a version that is prone to (big)changes could end into more work for me.

Using cpp so luckily the editor is only used during map development.
So for now i think i choose to wait and continue work on the map once 4.5 is no longer beta.

Share this post


Link to post
Just now, GorzenDev said:

I'm baffled as to where the problem may lay, like you said nothing has changed either in LE or on my PC.

I'm also reluctant to opt into beta and rather wait for stable release, as in my opinion developing a game with a version that is prone to (big)changes could end into more work for me.

Using cpp so luckily the editor is only used during map development.
So for now i think i choose to wait and continue work on the map once 4.5 is no longer beta.

You know it takes about five seconds to switch in between versions?  You don't have to update your project, just try the editor and see if it works any differently.

Share this post


Link to post

Hmm i did that just now and the problem persists..
actually starting to worry a bit now.
 

So this is what's happening in detail:

When pressing and holding right mouse button in the perspective viewport, the cursor gets hidden as it should.
Moving the mouse does not rotate the camera, better yet the mouse actually appears when moving outside the viewport rectangle.
 

Share this post


Link to post

Do you have a high-precision (gaming) mouse?

What OS are you on?

  • Like 1

Share this post


Link to post

As it turned out i do have a high res mouse.
Updated mouse software, restarted and the issue is resolved.

Thank you guys for help.
my OS is win10 btw.

Edit: back to 4.4 and all is oke

  • Like 1

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...