Jump to content
Josh

Version 2.32r4

Recommended Posts

a second after i double click the editor icon LE 2.32 crashes. i thing this may have something to do with lost directories, but im not sure.

Share this post


Link to post

Please post your code.

 

Heres the simple scene loader code it is breaking on:

 

SuperStrict

Framework leadwerks.engine

'To Generate an updated lua-gluefunctions.bmx uncomment the lines tagged [1]
'and comment out the line tagged [2]. Run the code once, then swap back.
'lua-gluefunctions.bmx needs to be inside the App directory.

Import "C:\Leadwerks Engine SDK 2.3r3\BMX\Framework\framework.bmx"
Import lugi.generator '[1]

Include "lua-gluefunctions.bmx" '[2]

AppTitle:String = "Basic Example : BMAX + Leadwerks Engine 2.3"
GCSetMode(2)

'Register the directory under which the abstract file system will search.
RegisterAbstractPath("C:\Leadwerks Engine SDK 2.3r3\")

'Create a Graphics window
Graphics(800, 600)

AFilter(1) 'Set the anisotropic filter. Range 1-16

'Using AFilter(MaxAFilter()) will use the maximum supported anisotropic filter on your PC
'Adding the line "DrawText ("MaxAFilter = " + MaxAFilter(), 0, 80)"
'after "fw.Render()" will display on screen the maximum supported anisotropic filter.

TFilter(1) 'Set trilinear filtering : 0 = off : 1 = on.


'Create a new Framework object.
Global fw:TFramework = TFramework.Create()
If Not fw RuntimeError "Failed to initialize engine."
------------/ SNIP / ----------------

Share this post


Link to post

Ok the download link is now working.. r4 is now the only thing you can download.

earlier there where 2 links.. r3 and r4.

 

but this was prehaps the same time you was uploading.

 

 

Quan, prehaps you can also add a link to a zip file, or make a atachment with the sample code in.

this way its a lot easier to debug and test stuff

Share this post


Link to post

Quan, I ran your code with 2.32r4 and it worked perfectly. Perhaps you do not have the latest newton.dll in the same folder as your program.

 

a second after i double click the editor icon LE 2.32 crashes. i thing this may have something to do with lost directories, but im not sure.

What is your graphics card? Does the editor.log file contain any information?

Share this post


Link to post

That's normal. You need to increase the directional light range because the mountains are cutting through the near frustum.

Share this post


Link to post
What is your graphics card? Does the editor.log file contain any information?

 

i have a ATI Radeon HD 3650 and the editer log file (if you mean editor.ini) does have information in it.

Share this post


Link to post

Can you post the contents of your editor.log file?

Share this post


Link to post

Installed update. Seems to be working fine exept for physics. Updating phy files now,but can't get Le oildrums to work. Are their phy files updated?

Share this post


Link to post

New problem: When i place a waterplane and im moving the camera far from it, the waterplane disapear randomly. Tested in the editor.

Share this post


Link to post

The firepit is not working properly. The texture billows up as a white blob.

Share this post


Link to post
The firepit is not working properly. The texture billows up as a white blob.

Screenshot, please.

Share this post


Link to post

with Win7 you can use snipping tool, just open the start menu, type in "snipp" and it should appear.

Another way is to use print screen, open paint or any other image editor software and paste.

 

Almost forgot about the print screen hahaha, I got a mac keyboard on my windows PC so I dont have that button, caused me headaches for a long while :)

Share this post


Link to post

I'm happy to report that with the newest release of 2.32, I can save without fear once again! :) All of the improvements are working well also.

Share this post


Link to post

Quan, I ran your code with 2.32r4 and it worked perfectly. Perhaps you do not have the latest newton.dll in the same folder as your program.

 

Ah, this was the problem, I feel stupid now as I copied from the wrong leadwerks folder.

 

Have to remind myself not to do upgrades 7:15am monday morning.

 

I have noticed a massive drop in FPS when running the debug build of my game when looking at water. From about 30fps down to 10 - 5.

 

On the flip size the non debug compile is much faster at 60 - 90fps on a full outdoor scene.

 

I have made a giant Pachinko simulator with vegetation collisions and a ball :)

Share this post


Link to post

Ah, this was the problem, I feel stupid now as I copied from the wrong leadwerks folder.

It happens to the best of us. :)

 

I hope in the future we can get rid of external DLLs and make things simpler.

Share this post


Link to post

Can I simply use the "Update SDK" link if already installed a previous 2.32r*?

Share this post


Link to post

The last releases works like a charm too. Now we can start buggin' Josh with new feature requests again to keep him busy. :);)

Share this post


Link to post

The installer 2.32r4 does not have the layer.cpp, framewerk.cpp and render.cpp (CPP directory). The link is a full installer?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...